Relatia fotograf model – partea I

Relația fotograf model este un cocept pe care foarte multă nu îl înțelege sau îl înțelege pe dos și dacă vorbim despre relația propriuzisă și ce se întâmplă în timpul unei ședințe deja vorbim de filme SF, mai ales dacă ducem vorba de boudoir și erotic.

Este un subiect despre care o să mai vorbesc în articole viitoare.

Ce se întâmplă în timpul unei ședințe este un mister pentru toată lumea, însă raportul fotograf model din timpul ședinței pleacă în primul rând de la respect și comunicare. Trăim în vremuri care sunt din ce în ce mai agitate și putem spune că din această cauză multe semnale sunt înțelese greșit.

Prima mea interacțiune cu un fotograf în adevăratul sens al cuvântului, a fost în 2013, cred că a fost în vară. De abia învățam ceea ce înseamnă fotografia de studio, și în perioada aceea am fost invitat să particip la o ședință foto cu 2 fotografi suedezi. În primul și în primul rând la ei am observat răbdare, blândețe, bun simț, mai ales în ceea ce a privit nota de plată, la întâlnirea de dinaintea ședinței foto în care s-a planificat tot, pe care au plătit-o fără să aibă ulterior vreo așteptare de la modele. Atunci mi-a picat fisa, de fapt intuiam de mai mult timp, că rolul unui fotograf înainte de toate este să asigure un confort mai ales dacă el organizează tot.

Pe lângă asta ca un risc pe care trebuie să și-l asume toată lumea în urma unei ședințe pot să se lege prietenii, pentru că o ședință nu înseamnă doar venim și facem fotografii, între altele comunicăm și modul în care comunicăm ne dă și starea de spirit. Dacă suntem închiși și venim cu o atitudine formală seacă totul va fi fals însă dacă venim degajați și deschiși totul poate fi magic. Un comportament în care din ambele părți se răspunde deschis, evident respectând bunul simț, poate schimba radical în bine cursul unei ședințe.

Nu pot zice că modul în care comunic este diferit față de fiecare model, că fotografiez cu Alice, Mădălina, Corina, Andreea, Ana sau Roxana care în ultima perioadă și-au lăsat o amprentă puternică asupra mea, totul e la fel, totul pleacă de la bun simț și respect reciproc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s