Martie Magic – Alice Moisescu

Luna martie rămâne în istorie deja pentru lucruri magice sau prietenii magice. Pe data de 24 martie 2013 am cunoscut-o pe Alice. Cu un mare fior i-am scris și m-am așteptat instant la un refuz legat de ședințe. Spre surprinderea mea lucrurile nu au stat tocmai așa, am descoperit o femeie deschisă și foarte înțelegătoare. Habar nu aveam ce prietenie va ieșii de aici, nu mai zic de înțelegere.

La începutul anului, ba chiar final de 2017, am mai scris un articol legat de motivul pentru care iubește fotografia, acum o să vorbesc despre pățaniile noastre și ce ne leagă ca o echipă. Primele noastre ședințe au fost puțin mai stângace. Era perioada când abia îmi cumpărasem un bliț de studio și tot în acea perioadă făceam și cursul de fotografie. Era un moment în care venea foarte multă informație pentru că deviasem de la un stil de fotografiere spre un alt stil încercând să aplic lucruri noi și o cam dădeam în bară. Ce este important de menționat, am apucat să face 2 ședințe foto, pe urmă neșansa a făcut ca ea să trebuiască să plece cu familia din țară și am crezut de atunci că nu o mai văd, și nu mai pozăm. Puțin știam eu că ea în anul următor avea să revină să facem fotografii noi pentru un concurs. Norocul a făcut ca în același an să revină în primă-vară, moment în care a reluat pasiunea de a poza. Pe 11 aprilie 2014 am început să fotografiem!

Chiar dacă aveam 3 ședințe la activ, de data aceasta amândoi încercam să ne înțelegem direcțiile în care vrem să mergem cu fotografia și mai mult cu această ocazie am descoperit și înclinația ei spre mediul de fashion și consultanță vestimentară. Îi place foarte mult să combine cele două domenii. În acel moment am început să evoluăm amândoi. Eu aveam o pasiune  spre nuduri și lenjerie, la fel și ea cât timp erau duse spre bun gust și le combinam cu fotografia de fashion. Pe 16 decembrie, am și dat lovitura cu o serie de fotografii fashion care i-au plăcut mult. Pentru cine nu o cunoaște pe Alice, ea este un om extrem de perfecționist și nu face rabat când vine vorba de calitate. În acea perioadă făcea și un curs legat de zona vestimentară. A avut puterea și tăria să învețe în paralel cu acel curs multe lucruri pe cont propriu, nu mai zic de determinarea ei să reușească.
Pe 11 mai 2015 am trecut din nou la atac cu o ședință mult mai importantă, posibil cea mai importantă din acel an pentru ea. A trebuit să fotografiem proiectul ei pentru partea finală a cursului. Evident nu s-a putut abține și a trebuit să fie și ea model. Au fost două modele, Alexandra și Alice, amândouă au trebuit să pozeze în ținute bulesque cu influențe clowniene. Ședința a fost interesantă, dar ce a urmat a fost și mai interesant. După ce am terminat ședința ne-am făcut și năzbâtiile noastre de unde ne-a ieșit o fotografie pe care ne chinuim să o reproducem, dar a fost atunci un moment unic și o fotografie specială. Cum am zis Alice este perfecționistă, lucru pe care mulți l-ar vedea ca fiind rău, mai ales când ai pe cineva care în permanență vrea mai mult și vede defecte în tot, însă din punctul meu de vedere nu este deloc rău, ba din contră, mă redresează și pe mine din când în când, un duș rece productiv.

Avem deja 5 ani de când ne cunoaștem, ne știm poveștile, ne ascultăm, ne ajutăm, stăm la cafea și disecăm lucrurile cu ajutorul eclerelor. Când mă gândesc de unde am plecat și unde am ajuns amândoi, realizez că avem o evoluție extrem de mare și cu toate certurile noastre legate de ce fotografii punem și ce edităm chiar ajungem într-o direcție productivă. Pentru mulți oameni ar părea irațional modul nostru de lucru, fotografiem ore în șir ca să obținem câteva fotografii. Însă din nou nu este vorba de cantitate ci de calitatea, și durează până o obții.

Cred că rețeta ar veni așa: iei doi oameni nebuni și duși cu pluta, adaugi pasiune pentru fotografii, adaugi fotografului puțină lene, îi dai lui Alice multă energie și fotografului un gram de energie (să te asiguri că măcar unul rămâne cu ceva să susțină pe celălalt) și lași totul la fezandat între 5 ani și posibil o viață întreagă. Rezultatul final? Un fotograf, care face numai circ (Miaunel de profesie), și un model care vor să se strângă de gât, dar care mai fac și treabă și se pot respecta din punct de vedere profesional.

Unde vrem să ajungem cu toate acestea? Alice este calată spre un rezultat de excepție, îi place foarte mult fotografia fashion care exprimă senzualitate deoarece exprima în același timp și puterea pe care o are o femeie. Multă lume s-a obișnuit cu stilul meu de fotografie nud și erotic și mai puțin cu fashion, însă cu ajutorul ei explorez și alte orizonturi.

În perioada 2013-2014 s-au întâmplat multe lucruri magice și am legat prietenii pe care nu credeam că o să leg vreodată, care inițial păreau pierdute.

Timpul mi-a dovedit că m-am înșelat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s